گاز مورد استفاده در شومینه – کمی بهتر است در خصوص گاز شهری توضیح داده شود تا تفاوت گاز شهری و گاز طبیعی و گاز درون کپسول برای شما مشخص گردد.
گاز شهری، اصطلاحا به گازی گفته می شود که از طریق خط لوله از یک مجتمع تولید گاز به مصرف کنندگان تحویل می شود. گاز شهری یا از زغال سنگ و یا از نفت تولید و در مناطقی مصرف می شود که یا گاز طبیعی در دسترس نباشد و یا زغال سنگ ارزان به وفور یافت شود ترکیب گاز شهری هیدروژن %50، متان%20 تا %30، کربن منواکسید %7 تا %17، کربن دی اکسید%3، نیتروژن %8، هیدروکربورها %8 علاوه بر این ناخالصی های دیگری مانند بخار آب، امونیال، گوگرد، اسید سیانیدریک نیز در گاز شهری وجود دارد. به گاز شهری گاز زغال سنگ و یا گاز سنتز نیز می گویند.
در ایران گازی که از طریق خط لوله به مشترکین در شهرها عرضه می گردد گاز طبیعی است و ترکیب آن مشابه گاز شهری نیست.
منشاء گاز طبیعی:
بقایای گیاهان و جانورانی که اجساد آنها طی میلیونها سال به قسمت های زیرین دریاچه ها و اقیانوسهای قدیمی رانده شده بتدریج تجزیه و به صورت عناصر آلی درآمده و بر اثر فشار و گرمای درونی زمین به نفت و گاز تبدیل و در مخازن زیرزمینی و در عمق سه تا چهار هزار متری و با فشار حدود چند صد اتمسفر ذخیره گردیده است
پالایش و آماده سازی گاز طبیعی برای مصرف
گاز طبیعی به هنگام استخراج دارای ناخالصی هایی مانند شن و ماسه، آب شور و; گازهای اسیدی می باشد که در پالایشگاههای گاز تصفیه شده و به صورت گاز قابل مصرف در می آید. گاز پالایش شده از طریق خطوط لوله انتقال گاز فشار قوی; به شهرها و مراکز مصرف منتقل می شود.
مشخصات گاز طبیعی
گاز طبیعی گازی است بی رنگ، بی بو و سبک تر از هوا. برای تشخیص نشت گاز، در ایستگاههای دروازه ورودی شهرها به آن مواد بودار کننده اضافه می کنند تا ایمنی مصرف کنندگان گاز طبیعی تامین گردد. گاز طبیعی مورد استفاده در استان خراسان از مخازن گازی سرخس تامین می گردد و 98 درصد آن را گاز متان تشکیل می دهد (CH4). ارزش حرارتی هر متر مکعب گاز طبیعی تقریبا معادل ارزش حرارتی یک لیتر نفت سفید می باشد.
گاز داخل کپسول و مخازن
گازی که در مخازن گاز استفاده میشود LPG است – گاز مایع – که پروپان یا بوتان هستند، هیدروکربنهای قابل اشتعال که به عنوان سوخت برای گرمایش خانه، پخت و پز، آب گرم و LPG خودروها و وسایل نقلیه استفاده میشود
تامین هوای کافی برای سوخت کامل گاز یک نیاز حیاتی میباشد. هر متر مکعب هنگام سوختن نیاز به حدود 10 متر مکعب هوا دارد و هرچه شعله آبی رنگ تر باشد نشاندهنده رسیدن هوای کافی برای سوخت می باشد.
در شومینه ها می توان از این سه نوع گاز استفاده کرد تنها تفاوت آن در ایجاد رنگ شعله آن می باشد و اینکه بهترین گاز برای شومینه ها با استفاده از گاز طبیعی می باشد که در ایران مرسوم است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.