امروزه یکی از معیارهای لوکس و مجلل بودن خانهها، وجود شومینه دیواری است. شومینه وسیلهای گرمایشی است که از قدیم مورد استفاده قرار میگرفتند ولی با پیشرفتهتر و زیباتر شدن آنها، این وسیله گرمایشی به آیتمی لوکس در دکوراسیون خانه مبدل شد.با ما همراه باشید تا در ادامه این مطلب به سوال شومینه دیواری چیست بپردازیم.
شومینه دیواری چیست؟
هیمه سوز یا شومینه دیواری یک ساختار معماری درون دیوار است که با نگه داشتن آتش، سبب گرمایش محیط میشود. شومینهها بر اساس نوع سوخت، شکل ظاهری و روش نصب به چندین گروه دسته بندی میشوند. انتخاب نوع و ابعاد شومینههای قابل نصب بر روی دیوار، بر اساس چیدمان و دکوراسیون منازل انجام میگیرد.
بخشهای اصلی
برای آشنایی بیشتر با شومینه دیواری چیست بهتر اجزای آن را نیز بشناسیم.
سطح شومینه:
که بر حسب سلیقه، کوچکتر و یا بزرگتر ساخته شود. گاهی آن را مطابق با دکوراسیون داخلی ساختمان شکل و فرم میدهند. مثلا برای بزرگتر جلوه دادن محیط خانه، سطح شومینه را تا جایی که امکان دارد کوچک میسازند.
آتشدان:
به قسمتی که آتش در آن روشن می شود آتشدان می گویند.
دودکش:
ابعاد یک دودکش را باید بر اساس نوع شومینه و اندازه آن معین کرد. مثلا اگر در شومینههای چوبی، ابعاد دودکش مناسب نباشد، دود به درون اتاق بر میگردد و کل محیط را دود فرا میگیرد. البته امروزه بعضی از شومینه های دیواری مدرن ژلاتینی نیازی به دودکش ندارند.
شومینه با امکان نصب بر روی دیوار، گرما و زیبایی به منازل هدیه میدهد. با توجه به فضای کمی که اشغال میکند گزینه مناسبی برای خانهها و آپارتمآنهای کوچک است.
شومینههای دیواری از چدن یا فولاد ساخته شدهاند. نمونههای نصب شده بر روی دیوار آنها میتوانند بسته به نیاز از اتاقی به اتاق دیگر منتقل شوند. شومینههای دیواری در شکلها، سبکها و اندازههای متفاوتی به کار میروند.
این ویژگی باعث میشود در بسیاری از موارد، شومینه دیواری را به عنوان نقطه کانونی برای ایجاد یک کانون جذاب در اتاق استفاده کنند.
انواع شومینه دیواری
شومینه دیواری هیزمی
نوعی شومینه قدیمی است که در آن از چوب برای ایجاد حرارت استفاده میشود البته این روزها انواع مدرن آن هم فراوان است.
بزرگترین مشکل در انواع شومینه هیزمی، هزینه تعمیر و نگهداری بالا است و همچنین شومینههای هیزمی باعث ایجاد دوده در فضا میشوند و نیاز به تمیز کردن مداوم فضای اطراف دارند.
با این وجود شومینه چوبی به دلیل ایجاد فضای دلپذیر و آرامش بخش جز محبوبترین انواع شومینه، شومینه دکوری است
برقی
شومینه الکتریکی توسط برق و با گرم کردن فنرهای داخلی تولید حرارت می کند. شعله ایجاد شده در شومینه دیواری برقی ساختگی است. ولی احساسی مشابه با شعله حقیقی ایجاد می کند.
شومینه دیواری برقی مدرن دارای قابلیت تنظیم هستند به این صورت که اگر دمای محیط بالا رود و گرما بیشتر از حد مورد نیاز شود، شومینه برقی با امکان خاموش کردن و یا کنترل میزان حرارت، تعادل دمایی محیط را فراهم می کند.
این در حالی است که شعله ساختگی شومینه باقی می ماند. همچنین بیشتر شومینه های برقی دارای یک کنترل از راه دور برای روشن و خاموش کردن شومینه و یا کنترل حرارت هستند.
شومینه برقی ارزان تر از انواع دیگر شومینه ها است. نصب شومینه دیواری برقی نسبتاً آسان است. یکی دیگر از مزیت های این نوع از شومینه ها این است که بر خلاف شومینه های چوبی و گازی نیازی به تعمیر و نگهداری معمول مانند بریدن چوب، تمیز کردن دودکش یا بازرسی خط گاز ندارند.
الکل سوز
شومینه الکل سوز از اتانول برای ایجاد حرارت استفاده می کنند و به دلیل عدم نیاز به هواکش، نصب بسیار آسانی دارند. شومینه دیواری الکی تمیز و بی بو است و هیچ گونه دوده ای ایجاد نمی کند.
هر چند که گرمای تولیدی آن از انواع شومینه دیواریهای دیگر کمتر است ولی تنوع زیاد شومینه های اتانولی باعث شده است که برای هر دکور و بودجه ای طراحی شوند.
شومینه دیواری گازی
شومینه گازی دوده ایجاد نمیکنند و حرارت بیشتری دارند. گرما و حرارت ایجاد شده توسط شومینه گازی با کم یا زیاد کردن مقدار گاز قابل کنترل است.
هزینه گاز مصرفی نسبت به دیگر انرژی های مصرفی در شومینه های دیواری، کمتر و اقتصادی تر است. همچنین ساخت و نصب راحت، می تواند شومینه دیواری گازی را جایگزین مناسبی برای شومینه های سنتی چوب سوز قرار دهد
ژل سوز
شومینه ژل سوز رواج کمتری نسبت به شومینههای برقی و یا گازسوز دارند، اما از مزایای خاصی برخوردارند. اولین مزیت این شومینههای دیواری، سهولت در نصب آنها است.
تمام نیاز یک شومینه ژل سوز، پر شدن آن با سوخت ژل است. در واقع هیچ نیازی به هواکش، خطوط، لوله ها یا سیم های برق نیست. در شومینه های ژل سوز شعله، واقعی است.
البته ترکیب نوع سوخت و شعله موجب خروجی گرمای کم می شود. در واقع نمی توان به عنوان منبع اصلی حرارت به سوخت ژلی تکیه کرد. همچنین قوطی های سوخت ژلی مورد نیاز برای استفاده در شومینه ژل سوز گران هستند.
کاربرد انواع شومینه دیواری
بهترین ویژگی شومینه دیواری نسبت به سایر شومینه ها
بیشتر بخوانید :
-
همه چیز در مورد شومینه و انواع شومنیه | تاثیر شومینه بر دکوراسیون منزل
-
همه چیز در مورد شومینه معلق و مزایای آن | نکات مهم در انتخاب شومینه معلق
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.